Het gezicht achter…. Thijs

Al maanden krijgen jullie in deze nieuwsbrief de mooie kunstwerken van onze atelierhouders te zien. Maar wie maken al dat moois? In deze rubriek stellen wij onze atelierhouders aan jullie voor aan de hand van een aantal korte vragen. Deze week, Thijs van Diepen.

Om maar meteen met de grootste cliché vraag te beginnen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Thijs van Diepen en ik maak muurschilderingen in opdracht meestal met graffiti. Dit varieert van bedrijfslogo’s tot kunstwerken in een woonkamer, slaapkamer, restaurants, sportscholen, hotels binnen en buiten. Dat is eigenlijk het voornaamste wat ik doe. Dit doe ik alleen of samen met Spatzuiver.

Waarom heb je er voor gekozen om een atelier in de broedmachine te huren?
Dat is een beetje via Young Art festival gegaan, wij hadden een atelier in het kraakpand de Schouw en toen werd er gesproken over een iets professionelere plek in Beverwijk dat leek mij wel wat en daarom ben ik aangehaakt. Het is een leuke groep hier met veel creatieve collega’s dus daarom ben ik het gaan doen.

Als je een superkracht zou kunnen bezitten, welke zou dat zijn en waarom?
Dan zou ik wel een rondje om de wereld willen kunnen vliegen (zonder vliegtuig). Dat zou toch wel een mooie manier zijn om wat van de wereld te kunnen zien en vrijheid te ervaren.

Vertel ons iets wat de anderen nog niet wisten?
Dat ik uit Heiloo kom misschien, de meeste hier komen uit Beverwijk en Heemskerk enzo maar ik ben geboren in Alkmaar. Ik heb veel vrienden uit Heemskerk en zo ben ik bij Young Art festival terecht gekomen. Ik woon nu in Uitgeest, werk veel op locatie maar heb hier mijn werkplaats.

Wat kan jij in jouw vakgebied doen om de wereld beter te maken.
Ik doe veel workshops en dat haalt mensen een beetje uit hun gareel, dan doen ze wat anders dan ze normaal doen en daar worden mensen vrolijk van. En dat is erg leuk om te doen. Dat geld voor kinderen, want we geven veel workshops aan kinderen maar ook bij volwassenen, bijvoorbeeld bij bedrijfsuitjes zie je dat gebeuren. Dat levert altijd heel veel positiviteit op. Dit doe ik individueel en via spatzuiver

Wat voor tip of advies zou je een nieuwe atelierhouder geven?
Durf te vragen. Iedereen is bereidwillig om te helpen, er is heel veel kennis in huis en in elk vakgebied is er wel iemand die er handig in is of mensen zijn niet te moeilijk om gereedschap uit te lenen of dat soort dingen. Je hoeft zeker niet het wiel opnieuw uit te vinden. En als je praat met iedereen dan weten ze ook wat voor werk jij doet en wat jouw vragen zijn. En dat levert ook weer heel veel werk op. Nu is het zo, o er moet een muurschildering komen, dan moet je bij Thijs zijn.  Zo heb ik al een heleboel klussen geregeld. Dus lekker praten!

Wat kunnen mensen bij jou kopen/krijgen?
Muurschilderingen en ik werk ook wel eens op doek of paneel vaak in groot formaat.
Ben je op zoek naar iets groots voor in de tuin, aan de muur of op de muur dan moet je bij mij zijn.

Aan wie geef je het stokje door?
Ik dacht, Roy Wormsbecher